אוכל איטלקי
המטבח האיטלקי הוא שילוב של טעמים המורכבים משכבות של תרבות, מסורות, מחוזות גאוגרפיים ובעיקר – טעמים משובחים וחומרי גלם איכותיים. המטבח האיטלקי יכול להעניק מהעושר שלו במגוון דרכים, גם דרך המנות המוכרות והפופולריות ביותר, וגם דרך מנות פחות מוכרות אך משכרות חושים לא פחות.
באיטליה מסעדות איטלקיות רבות שמחזקות את הסצנה הקולינרית במדינה, מעניקות למקומיים ותיירים חוויה קולינרית מצוינת ומשובחת ומאפשרות לכל אחד לטעום את האוכל האיטלקי הטוב ביותר, מידיהם של השפים המוכשרים ביותר. את המסעדות האלו אפשר למצוא כמעט בכל עיר מרכזית וגם בערי הפרוורים והכפרים הקטנים.
למטבח האיטלקי מספר מנות מוכרות במיוחד שזוכות לפופולריות וביקוש בכל רחבי העולם, ביניהן: הפסטה, על כל צורותיה וגווניה הרבים, הפיצה והבצקים הייחודיים לאיטלקים, הלזניה המפוארת הידועה של האיטלקים עם דפי הלזניה הדקיקים והעדינים, הרביולי, הניוקי והטורטליני, כיסוני הבצק המענגים עם מגוון רחב של מילויים טעימים, ועוד. לאיטלקים מנות רבות שפשוט אי אפשר שלא לאהוב ולהתמכר.