מדי שנה מאובחנים בישראל כ-400,000 חולי סוכרת. מדובר באחת מהמחלות השכיחות בעולם המודרני ואפילו מוגדרת כמגפה. נהוג לסווג את הסוכרת לשלושה סוגים מרכזיים – סכרת סוג 1 (המוכרת גם בשם סוכרת נעורים) אשר מחייבת הזרקה של אינסולין, סוכרת מסוג 2 וכן סוכרת הריון. חלק בלתי נפרד מההתנהלות של חולי סוכרת כולל מדידה המתבצעת באמצעות באופן קבוע בשביל לבחון בזמן את רמות הסוכר בדם. אם בעבר היה מכשיר אחד שאפשר לבצע את התהליך ונקרא מד סוכר רגיל, כיום בזכות הטכנולוגיה הצליחו לפתח מכשירים פורצי דרך כמו למשל מד סוכר רציף. מה ההבדל בין שני המכשירים ומה חשוב לדעת אודות? להלן הפרטים.
מד סוכר רציף – כל מה שצריך לדעת
כאמור, חולי סוכרת מחויבים לבצע מדידה קבועה של רמות הסוכר בדם. מד סוכר רציף נחשב לאחד מהפיתוחים החשובים ביותר בטיפול בחולים, וזאת בשל היותו מכשיר מדידה אשר מבוסס על חיישן הבנוי מאלקטרודה חשמלית אותה מחדירים באמצעות התקן מיוחד אל תוך העור. לחיישן הזה מחובר משדרג המציג את הנתונים על גבי צג אלקטרוני. מכשיר למדידת סוכר מסוג זה ניתן להזמין אונליין בעלות כספית אטרקטיבית, ובהתאם לכך להוביל ליצירה של מערך אשר מאפשר לקבל תמונה מדויקת של הסוכר בדם וללא צורך בהטענה ממושכת של המכשיר.
היתרון הבולט של המכשיר הזה ביחס למד סוכר רגיל נובע בעקבות היותו קל משקל ולא מגביל בתנועה. בנוסף, ניתן להעביר את כל המידע שנצטבר על גבי המכשיר למחשב או לטאבלט ובהתאם לכך לבחון את התוצאות ביחד עם הרופא, כמו גם בזמן אמת. מכשיר זה מהווה דרך מצוינת לקביעה של אסטרטגית הטיפול הטובה ביותר וזאת בהתבסס על ניתוח הנתונים לצד אפשרות לבחון האם המינון של האינסולין פועל כשורה, כאשר יתרון נוסף ביחס למד סוכר רגיל נובע גם בשל היכולת לנטר את רמות הסוכר למשך כ-180 יום.
פיתוח טכנולוגי פורץ דרך המיועד גם למבוגרים וגם לילדים
בעבור חולי הסוכרת, פיתוח של מכשיר כמו מכשיר מד סוכר רציף מהווה פרצת דרך משמעותית ביכולת לזיהוי אירועים כמו למשל אירוע היפוגליקמיה בפרק זמן קצר של 10 דקות בלבד לצד מדידה אוטומטית כמו גם רציפה המתבצעת 288 פעמים במשך 24 שעות. בשונה ממכשיר מד סוכר רגיל, ניתן להסיר ולהצמיד אותו בקלות.
אם אתם חוששים מפני ההחדרה של החיישן, זה הזמן להסביר כי מדובר במכשיר שמיועד גם בעבור ילדים וגם מבוגרים שחולים בסוכרת וזאת מאחר ותהליך ההחדרה של החיישן מתבצע על ידי רופא שמבצע את הפעולה באופן בטוח ועם רמת סטריליות גבוהה. זאת ועוד, כל המידע עובר לאפליקציה ייעודית שמאפשרת לכם גם לסמן אירועים שונים כמו למשל פעילות גופנית או זמן ארוחה, כחלק מהבנה כי באמצעות המידע ניתן יהיה להוביל ליצירה של מערך בדיקה המתבצע באופן יעיל, מהיר ובטיחותי לשימוש.
לסיכום
בשונה ממכשיר מד סוכר המחייב דקירה של האצבע, מכשיר מד סוכר רגיל מחייב רק החדרה של חיישן על ידי רופא ולאחר מכן ביצוע של הבדיקות באופן עצמאי ובעת הצורך, כל זאת כחלק מהתנהלות הנדרשת מכל חולה סוכרת לטובת בדיקה של מדדי הסוכר באופן קבוע, רציף ובעל אספקט טכנולוגי פורץ דרך.
המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.