בשנים האחרונות ניתן לראות כיצד התופעה של אלרגיה למזון מעלה הילוך, במיוחד כאשר מדובר בילדים. אדם שמוגדר כאלרגי למזון צריך כל הזמן להיזהר ממה שהוא מכניס לפה ובמקביל להסתובב עם שני מזרקי אפיפן (בכוחם להציל חיים ברגע). עם זאת, לא פעם קורה שדווקא במהלך הטיפול מתבצעת רשלנות רפואית. זה יכול להיות הצוות הרפואי שהתעכב בפינוי (או שהגיע ללא ציוד נחוץ). זו יכולה להיות המוקדנית במד"א שלא שלחה ניידת טיפול נמרץ, אלא רק אמבולנס רגיל (מקרי אלרגיה מצריכים ניידת). זה יכול להיות הפרמדיק שלא התייחס כראוי לנתוני הבדיקות ואף זה יכול להיות הרופא שמעניק טיפול חשיפה מבוקר מבלי להיות קשוב לממצאים. מכאן שאם בעקבות טיפול לקוי לאלרגיה נגרם נזק, בהחלט יש מקום להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.
מה עושים כשמתעורר חשד לרשלנות רפואית?
עברתם מקרה קשה שלא התנהל כמצופה? ובכן שווה לבחון האם יש טעם להיכנס למערכה משפטית, שווה לבחון האם יש טעם להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. בנקודה זו איש מקצוע יוכל לסייע ולהדריך אתכם. עורך דין לרשלנות רפואית יודע לבחון כל מקרה לגופו. יודע מה מגדיר רשלנות רפואית (מדובר במקרה רפואי שסוטה מדרכי ההתנהלות הסבירה ושבעקבות כך נגרם נזק משמעותי) ויודע להצביע על קשר הדוק בין מצב רפואי להליך רפואי. מכאן שהדבר הראשון שיש לעשות כאשר מתעורר חשד, זה לפנות במידי לשיחת התייעצות מקצועית. עם זאת, כדי שהייעוץ אכן יהיה אידאלי, רצוי להקפיד לא לפנות לכל עורך דין שמתמחה בתחום רשלנות רפואית, אלא רק לאחד שבקיא במקרים שנוגעים לאלרגיה, פשוט כי כל טריטוריה רפואית היא עולם ומלואו, כך שניסיון עשיר בנישה הוא הסוד שעומד מאחורי תביעה מוצלחת.
איך יודעים שמדובר ברשלנות?
יש להבין שטיפול רפואי באלרגיה יכול להינתן תוך כדי לחץ גדול, וזאת כי מדובר באדם שאכל בטעות מנה שמכילה את המרכיב הבעיתי, כך שכל עיכוב במתן הטיפול עשוי להיות קריטי. במקביל, טיפול באלרגיה גם יכול להינתן בצורה רגועה, וזאת כי מדובר באדם שהגיע לעבור תהליך חשיפה מבוקר בבית החולים. עם זאת, בשני המקרים יש לבחון האם הטיפול יישר קו עם הפרוטוקול. יש לבחון האם הצוות הגיע ערוך, האם סך חומרי הטיפול היו זמינים, האם היו קשובים לתלונות של המטופל, האם הצוות ידע להגיב במהירות הנדרשת וכדומה.
דוגמה לרשלנות רפואית
לצורך הדוגמה ייתכן שאדם יזמין בטעות במסעדה מאכל שהוא אלרגי אליו, אך כאשר הצוות הרפואי יגיע, הוא ינסה לשכנע שהוא בסדר, פשוט כי הוא פוחד מהמזרק. במקרה שכזה הצוות המטפל צריך לדעת לתפוס פיקוד. עליו לערוך בדיקות, ובהתאם לקבל החלטה. אם לא עשה כך והמטופל הגיע למצב של קשיי נשימה ויותר מכך, יש מקום להגיש תביעה.
מגישים תביעה? כך מתנהלים נכון!
אם אכן מגיעים לידי מסקנה שהטיפול באלרגיה לא היה מקצועי ואם אכן עו"ד שבקיא בנישה מסכים שיש מקום להגיש תביעה, יש לבצע שני דברים במקביל. לעבור בדיקה אצל רופא מומחה ולהתחיל לאסוף מסמכים רלוונטיים. בשלב זה יש להשקיע ואף טוב לדעת שעורך הדין עשוי לסייע. עוד נציין שרבים אינם מתלהבים מכך שיידרשו לעבור הליך משפטי ממושך, ועל כן מרגיע לדעת שברוב המקרים שנוגעים לרשלנות רפואית מגיעים לידי פשרה. לסיכום נציין שתחום האלרגיות מסוכן ולאחרונה הצליח להגיע לתודעה. עם זאת, מקרים מצערים עדיין קורים, ועל כן מוטב לדעת שניתן לתבוע לא רק את הרופא המטפל, אלא גם את סך אנשי הצוות ואת המוסד הרפואי.