איזה מאכלים אסור לאכול בהיריון? המדריך המלא

תקופת ההיריון היא תקופה מרגשת ומלחיצה כאחד, וזאת בשל הצורך לשמור על הבריאות שלך ושל העובר. למעשה, אחד הנדבכים החשובים ביותר בזמן תשעת חודשי ההיריון הוא לשמור על איזון תזונתי וכן להימנע ממאכלים שונים אשר יכולים להכיל חיידקים שעשויים לגרום לבעיות בריאותיות כמו החלשת מערכת החיסון לצד זיהומים שונים – עד לכדי הפלה בשלבים מאוחרים של ההיריון. מדובר באחת הסכנות המשמעותיות ביותר בעבור נשים בהריון ולכן חשוב לעקוב אחר הוראות הרופא לגבי מזון שצריכתו צריכה להיות מוגבלת לצד הימנעות מוחלטת ברשימה ניתן למצוא: דגים נעים, בשר או דגים לא מבושלים, פירות ים שאינם מבושלים, ביצים לא מבושלות, וכן מוצרי חלב שאינם מפוסטרים. בכלל המזונות הללו יש סיכוי להימצאות של חיידקים כמו ליסטריה, סלמונלה ואי קולי ועל כן הם אסורים בתכלית האיסור.

סכנות נוספות שנשים בהיריון צריכות לדעת

סכנה נוספת שאורבת בזמן תקופת ההיריון היא סכנה שלצערנו לא מדוברת מספיק. כאישה בהיריון את נדרשת לעבור לא מעט בדיקות שנועדו לבחון את קצב ההתקדמות של ההיריון ואת מצבו של העובר. בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה שבמסגרתה יותר ויותר נשים בהיריון כמו גם נשים לאחר לידה מגלות כי הצוות הרפואי חרג מתפקידו, ובהתאם לכך גרם לרשלנות רפואית. מקרים כאלה עשויים להתרחש בעקבות אי טיפול רפואי לקוי המתרחש בזמן תקופת ההיריון ואפילו בלידה עצמה. על מנת לבחון האם הצוות הרפואי חרג מתפקידו ובהתאם לכך גרם לנזק, חשוב קודם כל לפנות לעורך דין המתמחה בתחום של רשלנות רפואית בהיריון ולידה וזאת מתוך מטרה לבחון את פרטי המקרה ולאחר איסוף ראיות בדמות מסמכים רפואיים והגשתם למומחה, ניתן יהיה לקבל החלטה האם יש מקום להגשת תביעה, ומהו סכום התביעה. במידה ובית המשפט יאשר את התביעה מול הצוות הרפואי והמוסד בו טופלת, ניתן לקבל פיצוי בגובה של אלפי ולעתים גם מיליוני שקלים, כל זאת במידה ואכן הוכח כי בעקבות ההתנהלות הרשלנית נגרם נזק לאם ולעובר. ככל שהנזק היה חמור יותר, כך הפיצוי אותו תקבלו במסגרת התביעה יהיה גבוה. עם זאת, חשוב לקחת חשבון כי מדובר בתביעה מורכבת מאוד להוכחה וכי היא עשויה להתארך למשך שנים. על כן, ההעדפה היא להגיש את התביעה בהקדם בכדי להוביל לסיום ההליכים המשפטיים שגורמים גם לקושי נפשי בעבור היולדת אבל גם בעבור בני המשפחה המעורבים בסיפור.

איזה מאכלים אסור לאכול בהיריון? המדריך המלא

סטרס ותזונה לקויה – משמעותיים להריון תקין

לחץ ותזונה לקויה בזמן ההיריון עלולים גם הם להוביל לתופעות בריאותיות קשות ביותר, עד לכדי לידה מוקדמת. חשוב להבין כי ישנו קשר הדוק בין גוף לנפש ובתקופה סוערת ומורכבת כמו תקופת ההיריון, נשים רבות חוות תופעות של לחץ והתרגשות שמשפיעים מאוד על בריאותן. על כן, עדיף בזמן התקופה הזו לסגל אורח חיים בריא וכללי התנהגות שבמסגרתם קודם כל דואגים לבריאות הנפש, וזאת באמצעות שורה של טיפולים כמו דיקור ועיסוי המותאם לנשים בהריון. בנוסף, רצוי לקבוע פגישה עוד בתחילת ההיריון לטובת מעקב ומניעת מצב כמו למשל סכרת הריון המתרחשת לא פעם גם אצל נשים בריאות לחלוטין וללא רקע בריאותי קודם.

לסיכום, תקופת ההיריון היא תקופה מרגשת אבל גם מורכבת בשל סכנות רבות שאליהן חשופות נשים בהריון. על כן, אין לקחת סיכונים וככל שעולה חשד, יש להתייעץ עם גורמי מקצוע שידעו להכווין ולספק את המידע, כל זאת מתוך מטרה להבטיח כי תקופה זו תעבור בשלום ובידיים מלאות. שיהיה בשעה טובה!

*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות