מה השפעות המדיטציה על מערכת העיכול שלנו?

מדיטציה: תרגול שיכול לחולל שינוי משמעותי באיכות החיים

מעל לחצי מיליארד בני אדם מתרגלים מדיטציה. למעשה, בשנים האחרונות המודעות לגבי  תרגול מדיטציה הגיעה גם לישראל וזאת בשל ההבנה של רבים כי מדיטציה היא כלי המהווה הזדמנות ליצור פרקטיקה שדרכה ניתן ליצור שינוי ממשי באיכות החיים, גם כאשר מדובר במערכת העיכול. מערכת העיכול היא מערכת מורכבת מאוד אשר מקושרת אל מערכת העצבים ועל כן הרפואה הוליסטית רואה במערכת העיכול מערכת שמשפיעה באופן ישיר על הבריאות ואיכות החיים של כל אחד ואחת מאיתנו. אם אתם סובלים מבעיות במערכת העיכול, תרגול מדיטציה יכול בהחלט לתרום לטובת יצירת זרימה מחשבתית והתפתחות אישית שבמסגרתה ניתן לנקז את ההרגלים ההרסניים ואת האנרגיות השליליות הנוצרות במוח ואשר יוצאות דרך מערכות הניקוז של הגוף. ההשפעות של מדיטציה על מערכת העיכול היא בהחלט קיימת וממשית,  כאשר היום ניתן להתחיל ולתרגל דרך מדיטציה ממוקדת – כפי שנסביר כעת.

מדיטציה יומית ממוקדת

דרך פלטפורמות כמו יוטיוב ניתן לתרגל מדיטציה בזמן שנוח לכם, כאשר המדיטציה עצמה מתמקדת בתהליך של הירגעות, נשימות וכן דמיון מודרך. מדובר בתרגול המתבצע מתוך מטרה להפנות את הקשב לתחושות במערכת העיכול, כמו גם למחשבות שחולפות בזמן התרגול עצמו. המטרה היא לקבל הדמיה פנימית של מערכת העיכול ובהתאם לכך יצירה של מודעות אשר דרכה ניתן לשפר את התחושה האישית כמו גם את התפקוד של מערכת העיכול. אין מדובר בתרופת קסם אלא בתרגול שנועד ליצור תחושה של רוגע ושלווה, כחלק ממענה המתבצע מתוך להשפיע על הפלסטיות של מערכת העצבים ועל טווח רחב ככל האפשר של אזורים במוח, כחלק מיצירה של שינוי משמעותי. להשפעות של המדיטציה על המוח ובהתאם לכך גם מערכת העיכול אינם פיקציה אלא חלק משורה של יותר מ 120 מחקרים שבדקו את ההשפעה של תרגול מדיטציה על תפקוד המוח, ומצאו כי מדובר בטכניקה בעלת השפעות ממשיות.

מה השפעות המדיטציה על מערכת העיכול שלנו?

למה כדאי לתרגל כבר עכשיו?

לא מעט אנשים סבורים כי מדיטציה זה לא מתאים להם, מאחר והם לא רגילים לשבת ולהירגע. לכן, חשוב מאוד לבצע את התרגול באופן הדרגתי ובזמן שנוח לכם, כל זאת מתוך מטרה ליצור תהליך של שינוי בדפוסי החשיבה ובהתאם לכך גם יצירה של דפוסי חשיבה מקדמים הן מבחינה בריאותית והן מבחינה נפשית. אז איך מתחילים? ובכן, בשלב הראשון התמקמו באזור שנוח לכם ובדקו שאין הסחות דעת. התחילו לתרגל נשימה בקצב של שאיפה ונשימה, תוך שימת דגש על עלייה של בית החזה כמו גם הבטן. נסו לתרגל בהתחלה חמש פעמים, ולאט לאט להיכנס לתוך התחושות שעולות בכם בזמן התרגול. ככל שתקדימו לתרגל, כך תוכלו להבחין בשינוי –  כפי שמדווחים מיליוני מתרגלים ברחבי העולם.

**המידע המוגש כאן הוא לא המלצה רפואית או חוות דעת רפואית מכל סוג שהוא.

נגישות