איזה תפריט מתאים למסעדה איטלקית?

איטליה היא מדינה מופלאה. היא מקום של היסטוריה עשירה אשר תרמה רבות לעולם המערבי, החל מתקופת האימפריה הרומית, תקופת הרנסנס ופריחת האמנות והמחשבה המודרנית ועד ימינו אנו. איטליה היא מקור בלתי אכזב לעיצוב, לאמנות, לספרות, לקולנוע ועוד. מעבר לכל הטוב הזה, יש עוד משהו שהגיע מאיטליה ושינה את העולם – המטבח האיטלקי. זהו מטבח עם מנות אהובות ומוכרות. בכל עיר בעולם תוכלו למצוא מסעדות איטלקיות שונות או לפחות מנות איטלקיות. החל ממנות ראשונות ועד הקינוחים והקפה – השליטה של המטבח האיטלקי והפופולריות שלו הם חד משמעיים. על מה מבוסס אותו מטבח? מהן המנות הפופולריות ומהו הסגנון לו נוכל לצפות ממסעדה איטלקית? את התשובות תוכלו לגלות בהמשך.

מגוון מנות לכל טעם

המטבח האיטלקי מבוסס בראש ובראשונה על רכיבים באיכות מעולה. מספיק שיש לנו פסטה איטלקית מחיטת דורום, שמן זית משובח, בזיליקום טרי וריחני, גבינת פרמז'ן ומעט שום טרי וכבר נוכל לקבל פסטה 'אליו אל אוליו' או בעברית פסטת שום ושמן. הסוד של המנה הבסיסית הזו הוא בהכנה מדוייקת ושימת לב לפרטים הכי קטנים.

פסטה בולונז

מנה כמו ה'רגו' או 'פסטה בולונז' היא מנה מאד פופולרית ואהובה אפילו על ילדים. מדובר על רוטב בשר טחון, עגבניות, בצל, סלרי ועוד כמה תבלינים ורכיבים אשר מתבשל במשך כמה שעות טובות, לפחות שש. ההקפדה על זמן הבישול הארוך היא שהופכת את המנה הזו למיוחדת אל אף פשטותה.

מאכלי ים הם כמובן חלק בלתי נפרד מהמטבח האיטלקי. פסטות עם פירות ים היא בין המנות הנחשבות ביותר כאשר ניתן להכינה אפילו בגרסה כשרה. ישנם מתכוני דגים רבים של דגי טרוטה המוגשים באופן פשוט באיה או טיגון.

איזה תפריט מתאים למסעדה איטלקית?

מרקים מעולים ומשביעים

האיטלקים גם יודעים לעשות מרקים נהדרים וכל מסעדה איטלקית אשר מכבדת את עצמה תציע גרסה משלה למנת מינסטרונה, מרק ירקות צח.

ומה עם בשרים?

בתחום הבשרים נוכל למצוא את המנה הידועה 'אוסו בוקו', תרגום השם המילולי הוא 'חור העצם'. זוהי מנה המבוססת על בשר ירך כולל העצם שלו עם מח העצם. הכל מתבשל בבישול ארוך ומוגש עם תפוחי אדמה ומעט גרידת תפוז.

אין כמו פיצה – ואי אפשר בלעדיה

לבסוף, לא ניתן לסיים מבלי להזכיר את המנה הכי מפורסמת שהגיע מארץ המגף, הלא היא הפיצה. מדובר במאפה מאד פשוט שהחל את דרכו כמזון מהיר להכנה ומזין. הפיצה עברה תהפוכות רבות כולל גרסאות שונות שלה בכל מדינה אליה הגיע. במסעדה איטלקית נוכל למצוא פיצה דקה עם רסק עגבניות איכותי, גבינת מוצרלה במידה הנכונה ותוספות שונות אשר בדרך כלל קבועות מראש בכדי להתאים האחת לשניה.

האווירה במסעדות איטלקיות היא לרוב קלילה ומשוחררת כאשר ההגשה הקלאסית היא על מפות לבנות או משובצות. אל האוכל תמיד יצטרף יין איטלקי משובח אשר במקרים רבים יוגש בכוסות זכוכית פשוטות אשר תורמות לאווירה הקלילה.

נגישות