מעבד מזון יכול להיות החבר הכי טוב שלכם במטבח וליעל משמעותית את העבודה. כיום יש לא מעט מאכלים שמכינים באמצעות מעבדי מזון החל ממרחים עד סלטים, רטבים או שייקים, ממרחים כמו 'פייסטים' של אגוזים, מטבלים, מרקים ותבשילים.
אם אתם רוצים לבחור מעבד מזון טוב שמתאים לצרכים שלכם, אתר mylist יוכל לסייע לכם בבחירה עם פירוט אודות מספר מעבדי מזון טובים. אז כיצד בוחרים את האחד?
במדריך המלא תמצאו כמה טיפים טובים:
בחירה לפי צרכים ולפי גודל המרחב
המטבח בו אנו מבשלים יכול להיות קטן או גדול, כזה שיש לו משטחי עבודה רבים או בודדים, לכן חשוב להתאים את המכשיר כך שלא יתפוס יותר מידי מרחב אבל גם יהיה זמין לשליפה או שימוש בעת הצורך. בחרו מכשיר בהתאם לגודל השיש או משטחי העבודה שלכם או בחרו כזה שאפשר לאחסן בקלות בחלל אחסון במטבח. בצורה זאת יהיה לכם קל יותר לבצע את כל המשימות הדרושות.
בחרו מעבד מזון שיכיל את כל הפעולות שאתם זקוקים להן במטבח כמו קיצוץ, ערבוב, חיתוך וכדומה ויעשה זאת מקסימום יעילות ובזמן קצר. חשוב לבחור מכשיר שיכול לאפשר מגוון רחב של פעולות מלבד טחינה וחיתוך כמו ערבול ועיבוד בצק או ערבול קצפות ומוסים. כך אפשר לחסוך כסף וזמן בשימוש של יותר מידי מכשירים.
מחיר
בחרו מעבד מזון שמתאים לתקציב שלכם אבל גם במחיר משתלם. באמצעות חיפוש אינטרנטי אפשר לבצע השוואת מחירים של מעבדי מזון בקלות. גם אם התקציב קטן יחסית אל תתפשרו על איכות ובחרו מכשיר של חברה מוכרת בתחום מוצרי החשמל תוך בחירה במכשיר קומפקטי עם אחריות לשנה לפחות.
הרכב נוח
חפשו אחר מעבד מזון שיש לו הרכב חלקים נוח. מומלץ לבחור מוצר שמאפשר פירוק והרכבה של החלקים בצורה נוחה וגם שטיפה קלה ואחסון מהיר בחלל אחסון. בכול הנוגע להרכבה אחסון ושטיפה של מעבד מזון – מדובר בחשיבות גבוהה, אז בחרו מכשיר קל משקל שאפשר לשאת ממקום למקום בקלות וניתן לאחסן בתוכו את החלקים שלו.
מפרט
המפרט הטכני של המוצר חייב להיות מתאים לצרכים שלכם, חסכני בחשמל, יעיל וכזה שעושה עבודה טובה ומהירה. בחרו מכשיר שקוצץ באופן אחיד את המזון ומאפשר קיצוץ מלא ללא מאמץ. כדאי לבחור מכשיר אשר משמש גם כמעבד מזון וגם כבלנדר. שימו לב כי הסכינים עשויים פלדת אל חלד וכי יש למכשיר קערה גדולה של 2.3 ליטר לפחות, מכסה, דוחסן וסכין רב שימושית או סכינים מתאימות הנשלפות בקלות במידה ורוצים לרחוץ אותן.
בין היתר כדאי לבדוק שהמכשיר בטיחותי ויש לו מנגנון נעילה הרמטי והגנה מפני תאונות ורגלי וואקום יציבות שנתפסות באופן בטוח על השיש או משטח העבודה.
כוח עבודה – ביתי או מקצועי?
כוח העבודה של המעבד חשוב גם כן בבחירה, ואם מדובר במכשיר שנועד לשימוש ביתי כדאי לבחור בכזה שיש לו מנוע של 800 וואט עם שתי מהירויות עבודה. עבור שימוש מקצועי כדאי לבחור מעבד מזון דלפקי של 5 ליטר לפחות תלת פאזי ומשונן עם הספק של 1,000 וואט ונפח מתאים לכמויות העבודה שלכם.
אביזרים נלווים
כאשר אתם בוחרים מעבד מזון שימו לב כי הוא מגיע עם אביזרים נלווים כמו דסקית הקצפה, דסקית דו צדדית לגירוד ופריסת מזון, ראש לישה לבצקים, דיסקים לקיצוץ וערבול, אביזרי לישה ומקציפים. כך תוכלו להנות ממעבד מזון מושלם!