כשחדשנות וקולינריה נפגשים: על החידושים האחרונים בתעשיית הפודטק בישראל

תעשיית הפודטק פורחת, ובשום מקום הפריחה הזו לא בולטת יותר מאשר בישראל. עם תרבות הסטארטאפים התוססת והמסורות הקולינריות השופעות שלנו, אין זה מפתיע שהמדינה נמצאת בחוד החנית של המגזר הצומח במהירות. איך זה נראה בשטח? בואו תגלו!

אז מהו בעצם פודטק?

במילים פשוטות, השם הזה מתייחס ליישום של הטכנולוגיה על תעשיית המזון. התחום הזה יכול לנוע בין חידושים בחקלאות וייצור מזון לגישות חדשניות לאספקה והפצה, והנגשת המידע באתר רשות החדשנות. הינה כמה גישות ליישום הטכנולוגיה בתעשיית המזון:

קיימות

אחד ההיבטים המרתקים של הפודטק הישראלי הוא ההתמקדות בקיימות. ישראל, כאומה מדברית, נאלצת לחדש משאבים כדי להפיק את המרב מהמשאבים הדלים. בתחום הפודטק, הוא תורגם לשפע של חידושים שנועדו להפחית בזבוז ולחסוך במשאבים.

כך למשל, חברות פודטק ישראליות פיתחו שיטות השקיה חדשות המשתמשות בפחות מים באופן משמעותי מטכניקות מסורתיות. חברות אחרות עובדות על דרכים חדשות להפחית את בזבוז המזון, כמו פיתוח אריזות חכמות שיכולות לזהות מתי המזון מתקלקל ולהתריע בפני הצרכנים לאכול אותו לפני שיהיה מאוחר מדי.

חוויה

אבל לא מדובר רק בקיימות. בתחום הפודטק הישראלי מתמקדים גם ביצירת חוויות קולינריות חדשות ומרגשות. משירותי משלוחי מזון משוכללים ועד ציוד בישול מתקדם, חברות ישראליות משתמשות בטכנולוגיה כדי לקחת את חווית האוכל לשלב הבא.

מזון מהצומח

אחד התחומים שבהם הפודטק הישראלי מרגש במיוחד הוא בתחום המזון הצמחי. עם עליית הטבעונות והחששות הסביבתיים לגבי ההשפעה של ייצור בשר, חברות פודטק רבות בוחנות דרכים חדשות ליצור חלופות טעימות וצמחיות לבשר בשביל מסעדות טבעוניות שאתם יכולים לבקר בהן או בשביל צרכנים פרטיים.

חידושים אלה נעים בין תחליפי בשר העשויים מחלבונים צמחיים לבשר שגדל במעבדה ונוצר מבלי לפגוע בבעלי חיים. חלק מהחברות הישראליות אפילו עובדות על פיתוח טכנולוגיות חדשות ליצירת מזונות צמחיים שטעמם ירגיש כמו הדבר האמיתי.

הידעתם? בשנת 2018 סטארטאפ ישראלי ייצר בהצלחה את הסטייק הראשון בעולם שגודל במעבדה! החברה השתמשה בטכנולוגיית הדפסה תלת ממדית כדי ליצור רקמת בשר הזהה ביולוגית לבשר מסורתי, אך ללא ההשפעה הסביבתית והחששות האתיים הקשורים לייצור בשר מסורתי. פריצת הדרך הזו בטכנולוגיית המזון עשויה לחולל מהפכה באופן שבו אנו חושבים על צריכת בשר וקיימות בעתיד.

 

 

בטיחות

תחום נוסף שבו הפודטק הישראלי מכה גלים הוא בתחום בטיחות המזון. עם עליית הסחר העולמי והמורכבות הגוברת של שרשראות האספקה, הבטחת מזון בטוח לאכילה הפכה לדאגה דחופה יותר ויותר.

חברות פודטק ישראליות מפתחות טכנולוגיות חדשות כדי להבטיח את בטיחות המזון מהחווה ועד המזלג. אלה נעים בין חיישנים שיכולים לזהות מזהמים במזון לתוכנה שיכולה לעקוב אחר כל המסע של מוצר מזון מהחווה לחנות.

ה-חומוס

כמובן, שום דיון על פודטק ישראלי לא יהיה שלם בלי להזכיר את אהבת אזרחי המדינה לחומוס. חומוס אולי נראה כמו מנה פשוטה, אבל חברות פודטק ישראליות מוצאות דרכים חדשות וחדשניות ליצור את המטבל האהוב הזה.

משימוש בשיטות ייצור משוכללות ועד התנסות בשילובי טעמים חדשים, חברות פודטק ישראליות לוקחות את החומוס לגבהים חדשים. ועם מעמדו כמצרך יסוד במטבח הישראלי, אין ספק שהחומוס ימשיך להיות מוקד חדשנות בתעשיית הפודטק עוד שנים רבות.

קפה

דוגמה משעשעת נוספת לחדשנות הישראלית בתחום הפודטק, היא בתחום הקפה. סטארטאפים ישראלים בוחנים דרכים חדשות להעצים את חוויית שתיית הקפה, החל ממכונות קפה חכמות שניתן לשלוט בהן באמצעות אפליקציה ועד תערובות קפה מותאמות אישית המבוססות על העדפות טעם אישיות.

חברה אחת אפילו יצרה רובוט להכנת קפה שיכול להכין כוסות קפה בהתאמה אישית בדיוק ובמהירות, מושלם לבתי קפה או משרדים עמוסים.

קינוחים

ולמי שאוהב מתוק, הפודטק הישראלי מביא לשולחן גם אפשרויות קינוחים חדשות ומרגשות. מגלידה על בסיס צמחי העשויה מרכיבים חדשניים, כמו חלבון חומוס, ועד לעיצובי שוקולד מודפסים בתלת ממד, החברות הישראליות מותחות את גבולות האפשר בעולם הקינוחים.

לסיכום

פודטק ישראלי הוא תחום מלהיב שצומח במהירות, ומתמקד ביצירת חוויות אוכל בנות קיימא, טעימות ובטוחות. עם תרבות שמעריכה חדשנות ואהבה לאוכל טוב, אין זה מפתיע שישראל נמצאת בחוד החנית של התחום המרגש הזה. בין אם אתם חובבי אוכל או חובבי טכנולוגיה, אי אפשר להכחיש שפודטק ישראלי הוא תחום שכדאי לעקוב אחריו בשנים הקרובות.

נגישות