סוגי שוקולד: המדריך שיעשה לכם סדר בטעמים

שוקולד, הפינוק האהוב ברחבי העולם, מקורו בפולי קקאו. עם זאת, המגוון העצום של הטעמים, המרקמים והגוונים שלו אינו קשור רק לפולים אלא לכימיה הקסומה של שיטות עיבוד ומרכיבים נוספים. מאמר זה הוא המקרא שלכם להבין בעולם הקסום של השוקולדים. הוא נועד להדריך אתכם דרך הסוגים הפופולריים ביותר והמאפיינים הייחודיים שלהם. בסופו של דבר, לא רק שתהיו בעלי ידע בסוגי השוקולדים השונים, אולי תגלו גם שמצאתם סגנון מועדף חדש! אז בין אם אתם מכורים לשוקולד או שאתם רק מנשנשים מפעם לפעם, הצטרפו אלינו ובואו נגלה יחד את עולם השוקולד.

שוקולד מריר

שוקולד מריר, המכונה לעתים קרובות שוקולד רגיל, מיוצר מפולי קקאו, סוכר, ובמקרים מסוימים, מתחלב כמו לציטין סויה. אין בו מוצקי החלב הנמצאים בשוקולד חלב. מידע נוסף על שוקולד מריר:

  • הוא מכיל אחוז גבוה של קקאו, המציע טעם קקאו חזק ועמוק.
  • באופן כללי, הוא מכיל פחות סוכר מסוגי שוקולד אחרים, מה שהופך אותו למריר יותר.
  • הוא עשיר בנוגדי חמצון, במיוחד כאשר תכולת הקקאו היא מעל 70%.
  • הוא משמש לעתים קרובות בבישול ובאפייה בשל פרופיל הטעם החזק שלו.
  • הוא יכול לנוע בין חצי מתוק למריר, תלוי בתכולת הקקאו.

שוקולד חלב

כפי שהשם מרמז, שוקולד חלב מכיל מוצקי חלב בנוסף פולי קקאו וסוכר. סוג זה של שוקולד הוא קרמי, מתוק, והוא הסוג הנצרך ביותר ברחבי העולם. מידע נוסף על שוקולד חלב:

  • הוא בעל צבע בהיר יותר בהשוואה לשוקולד מריר בשל תכולת החלב.
  • המרקם שלו בדרך כלל חלק וקרמי יותר בגלל מוצקי החלב.
  • הוא בדרך כלל מכיל פחות קקאו מאשר שוקולד מריר, וכתוצאה מכך טעם עדין יותר.
  • הוא פופולרי עבור הכנת קינוחים, ממתקים, וכפינוק עצמאי.
  • הוא יכול להימס בקלות רבה יותר משוקולד מריר בגלל החלב שלו ותכולת הקקאו הנמוכה יותר.

שוקולד לבן

שוקולד לבן הוא ייחודי כי הוא אינו מכיל מוצקי קקאו. במקום זאת, הוא מורכב מחמאת קקאו, סוכר ומוצקי חלב. מידע נוסף על שוקולד לבן:

  • הוא חסר את טעם הקקאו העמוק מכיוון שאין בו מוצקי קקאו.
  • הוא בעל מרקם קרמי וחמאתי ופרופיל טעם מתוק.
  • הוא יכול להיות רגיש יותר לחום ועלול להימס בקלות.
  • הוא משמש לעתים קרובות בקינוחים, ממתקים ואפייה בשל המרקם הקרמי שלו.
  • יש טהרנים שלא רואים בו שוקולד "אמיתי" בגלל היעדר מוצקי קקאו.

שוקולד רובי

שוקולד רובי הוא תוספת חדשה יחסית למשפחת השוקולדים. הוא עשוי מפולי קקאו רובי שעובדו במיוחד ויש לו גוון ורדרד-אדום. מידע נוסף על רובי שוקולד:

  • הוא מציע טעם ייחודי דמוי פירות יער, שונה משוקולדים מסורתיים.
  • הוא מקבל את צבעו הייחודי מפולי הקקאו הרובי ללא תוספת של צבעים או טעמי פירות.
  • הוא הוצג לשוק בשנת 2017 על ידי החברה הבלגית-שוויצרית בארי קאלבו.
  • המרקם שלו דומה לשוקולד חלב – חלק וקרמי.
  • צבעו וטעמו הייחודיים הופכים אותו לפופולרי עבור ממתקים מיוחדים ויצירות אמנות.

סוגים אחרים של שוקולד

מלבד הסוגים העיקריים שהוזכרו במדריך הזה, קיימים מספר שוקולדים נוספים:

  • שוקולד לא ממותק: עשוי כולו מפולי קקאו וחמאת קקאו ללא סוכר. הוא מר מאוד ומשמש בעיקר לאפייה.
  • שוקולד מריר: מכיל לפחות 35% קקאו והוא מריר באופיו. יש בו פחות סוכר מאשר שוקולד חצי מתוק והוא משמש לעתים קרובות באפייה.
  • שוקולד חצי מתוק: נפוץ לאפייה ובשוקולד צ'יפס. הוא מכיל כמות מתונה של סוכר.
  • שבבי קקאו: מדובר בחתיכות כתושות של פולי קקאו. הם מרירים, פריכים, ומשמשים לעתים קרובות כתוספות או בשייקים.
  • ליקר שוקולד או מסת קקאו: זהו שוקולד נוזלי טהור. הוא מורכב הן מוצקי קקאו וחמאת קקאו.

לסיכום

כשאנחנו מסיימים את המדריך המקיף הזה על עולם השוקולדים, ברור שהממתק הזה הוא הרבה יותר מסתם פינוק מתוק. מהשוקולד המריר הניחן בטעם עמוק ועד לגרסת החלב הקרמית והמוכרת, השוקולד הלבן העדין והחמאתי וזן הרובי החמצמץ והמסקרן, כל אחד מהם מציע סקאלת טעמים ייחודית משלו. ויש גם את הטיפוסים הפחות מוכרים, שכל אחד מהם ממלא תפקיד ייחודי בעולם הקולינריה או עומד בפני עצמו כפינוק מלא טעם. עד כמה שהתחום של השוקולד נראה עצום, הוא קושר אותנו באמצעות זיכרונות משותפים, חגיגות או רגעים פשוטים של הנאה. בפעם הבאה שאתם מושיטים יד לחפיסת שוקולד או ממיסים אותה למתכון האהוב עליכם, קחו רגע להעריך את האומנות, ההיסטוריה והמלאכה שמאחוריה.

נגישות